Aleea artistului


 

Aleea Artistului este un colţ special din Nijikon rezervat artiştilor independenţi care doresc să îşi vândă/promoveze lucrările şi activităţile. În fiecare an amenajăm un asemenea spaţiu care, sperăm noi, va ajuta artiştii să intre în contact direct cu fanii şi cu alţi artişti, rezultând o creştere de calitate şi o extindere de oportunităţi.

Vă puteţi înscrie trimiţând un mail la contact[at]nijikon.ro în care să explicaţi în linii mari ce activităţi vreţi să aveţi la stand (comissioning, live drawing etc.) şi ce materiale veţi expune. Ataşat la mail trimiteţi câteva mostre din materialul ce va fi expus (scanuri, fotografii, cum vă e mai usor).

 

Înainte de a vă înscrie vă rugăm să citiţi cu atenţie regulile şi condiţiile de mai jos:

 

Data limită pentru inscrieri este 1 Noiembrie 2015. După această dată, până pe 7 Noiembrie organizatorii vor centraliza şi examina toate înscrierile, şi pe 8-9 Noiembrie (cu 2 săptămâni înainte de eveniment) vor fi anunţaţi toţi cei care au fost acceptaţi şi vor primi stand la Alee în acest an.

Principala condiţie de participare la Aleea Artistului este ca toate materialele prezentate sau vândute de artist să fie realizări proprii (self publishing). Fiecare artist înscris va primi două legitimaţii de acces valabile pentru ambele zile ale convenţiei. Costul unui stand este de 80 RON pentru ambele zile, achitabil pe loc, la amenajarea standului.

Locurile se vor furniza în limita spaţiului disponibil. Nijikon subvenţionează cea mai mare parte a costurilor standurilor oferite pentru Alee. Implicit ne rezervăm dreptul de a selecta riguros cererile de stand. Deciziile finale vor fi respectate. Orice discuţie de genul “de ce ei şi nu eu” va fi ignorata iar iniţiatorul va fi respins automat de la viitoare înscrieri pentru Alee.

Spaţiul primit se poate amenaja Vineri, 20 Noiembrie, între orele 16:00 şi 21:00 sau Sâmbătă, 21 Noiembrie, între orele 08:00 şi 10:00. Prezenţa este obligatorie la deschiderea evenimentului. Orice stand neamenajat sau neocupat la deschiderea evenimentului va fi suspendat. În această situaţie taxa de înscriere nu va mai fi returnată.

 


Este voie cu:

Picturi şi desene în original sau printuri cu creaţii proprii sau fanart
Diverse produse printate (manga-uri sau comics proprii, orare, calendare, agende, caiete etc.) cu concept grafic propriu sau fanart
Insigne, brelocuri şi accesorii similare imprimate/modelate cu creaţii proprii sau fanart
Figurine sau sculpturi cu concept creaţie proprie sau fanart (realizate manual)
La acestea se adaugă şi produsele realizate în cadrul convenţiei (desene la cerere, sculpturi realizate la stand etc.)

NU este voie cu:

Materiale cu conţinut vulgar sau licenţios
Materiale cu o pronunţată tentă sexuală sau ce conţin violenţă excesivă expuse în mod vizibil (dacă doriţi să vindeţi manga-uri ce conţin materiale nepotrivite pentru minori, verificaţi politica materialelor 18+, prezentată mai jos)
Materiale care nu sunt realizate prin forţe proprii (nu aveţi voie să luaţi de pe Internet imagini şi apoi să vindeţi printuri sau obiecte imprimate cu ele)
Materiale ce conţin imagini sau text cu caracter defăimător şi/sau atacuri la persoană ori la adresa anumitor etnii sau minorităţi.

 


POLITICA MATERIALELOR 18+

În general, expunerea/vânzarea de lucrari în original sau printuri cu caracter pronunţat sexual sau ce conţin violenţă excesivă este strict interzisă. Anumite excepţii vor face cărţile. Acestea pot fi vândute DOAR ÎN URMATOARELE CONDIŢII:

Exemplarele expuse vor fi shrink-wrapped (sigilate în celofan astfel încât să nu poata fi deschise)
Coperta vizibilă nu trebuie să aibă un caracter explicit sau să conţină text vulgar/licenţios
Pe copertă trebuie să figureze un avertisment legat de grupa de vârstă căreia i se adresează (un "18+" sau "Interzis minorilor" este suficient)
Vânzarea acestor produse minorilor este strict interzisă
Prezentarea conţinutului acestor produse către minori este strict interzisă.

 

Aleea Artistului NU este zona comercială. Vânzarea oricărui produs de natură comercială produs în masă (figurine, accesorii, reviste, manga-uri, benzi desenate ş.a.m.d. nerealizate în regim propriu – vezi mai sus) este interzisă si poate duce la pierderea standului pe Alee.


Nerespectarea acestor reguli poate duce la eliminarea din Alee.  În caz de eliminare din cauza nerespectarii regulilor, taxa de stand nu se mai returnează.

 

În cazuri exceptionale, aceste reguli se pot modifica fără o notificare prealabilă. Schimbările vor fi anunţate pe pagina principală a site-ului.